logomamaninjashop

Забавният хороскоп на маг Надя Брайт - 18.10-24.10

Забавният хороскоп на маг Надя Брайт - 18.10-24.10 Фотограф: Борис Мутафчиев

Автор: Надя Брайт

Овен

С преминаването на две планети – Юпитер и Меркурий от ретрограден в правилен ход, екипният ви дух се завръща с пълна сила. От сега до 28 декември вашата карта за успех е да работите в колаборация с някого или с повече хора. В началото на периода, т.е. – от тази седмица, опитайте да сложите в ред нещата, които са куцали в екипа ви до тук. 

В сряда има пълнолуние в Овен и това превръща вас – представителите на този лидерски знак в пътеводна светлина за всички околни. Не губете време, а използвайте двете седмици от сряда нататък, за да финализирате проектите си от последните шест месеца. Пълнолунието ви дава не само енергия, за да го направите, а и отваря пред вас шансове да бъдете много успешни. Ако все пак нещата не са към приключване, опитайте се в този период да организирате нещо като тест в реална среда на това, върху което работите. Например фокус група, която да ви даде обратна връзка.

Слагам ви една червена лампа за петък. Тогава вашият повелител войнственият Марс ще бъде в противоречие с контролиращия Плутон. Възможно е да се замесите в битки на егото и такива за власт. Шефове, контролиращи партньори и родители може да излязат на хоризонта с искания към вас, които няма да са ви приятни. Разумно е да не влизате в конфликти. А най-разумно е, ако можете да си го позволите, изобщо да не влизате в комуникация с такива фигури в петък. 

В събота настъпва сезонът на Скорпиона и това нажежава и без това горещите ви овенски страсти. И не става дума само за страстни изпълнения в леглото. Скорпионският период ще е добър за вас да направите важни стъпки по отношение на партньорството си. Ако сте необвързани – направете крачка към обекта на желанията си. Ако сте обвързани – помислете за преминаване на ново ниво в отношенията с партньора.

Телец

Работата ви е топ, Телци! С преминаването на Юпитер и Меркурий от ретрограден в правилен ход в понеделник, ви се отваря златен период до 28 декември. Каквото и да правите – стремете се към постигане на професионалните си цели. Завършете важните си проекти, афиширайте резултатите от тях и си поставете смели нови цели. Периодът е подходящ за смяна на работата, започване на собствен бизнес или пък повишение. Дори, когато не работите, опитвайте се да общувате с хора, които биха били полезни за професионалното ви развитие. Знае ли човек... Може да посрещнете Нова година с повече пари в джоба или поне с добри перспективи за повече пари.

В сряда пълнолунието в Овен ще освети вашият дванадесети дом – на приключване, раздели и излекуване от загуби. Няма как да се продължи напред, ако не сме приключили старото. Затова – в следващите две седмици използвайте този шанс да научите труден за всеки Телец урок – някои неща трябва да останат в миналото. Разбира се, ще е добре, ако не го правите на инат (както вие добре си можете), а с реално осъзнат процес на приемане и израстване.

В петък войнствения Марс влиза в конфликт с контролиращия Плутон, следователно денят няма да е много спокоен. Ако нещо ви подразни – не приемайте веднага преценката си като абсолютно вярна. Внимавайте как реагирате в този ден (дори и когато предизвикват вас), защото конфликтите отекват във времето, а едва ли ви се иска да си създавате дългосрочни проблеми, заради едни Марс и Плутон...

В събота влизането в скорпионския сезон дава много енергия на дома на партньорствата ви. Независимо дали става дума за лични връзки или професионални дейности – имате най-добри шансове да се съедините с правилните хора и да постигнете мечтите си. А дали ще видим Телци разменящи годежни пръстени в следващите две седмици? 

Близнаци

Край на въртенето на празни обороти, Близнаци! Вашият повелител Меркурий, както и другият веселяк – Юпитер, се завъртат в правилната посока от понеделник и направо ви вливат енергия венозно. Единият ще ви вдъхнови да планирате пътуване/ия, а другият ще ви накара да се чувствате, сякаш всичко е възможно. И наистина – много неща ще бъдат възможни за вас, най-накрая ще разперите отново крилата си и ще литнете към постиженията, за които копнеехте. Въпросът е да не забравяте, че трябва да гледате реалистично на изпълнението на целите си. Периодът до 28 декември е много подходящ за покоряване на света, стига да сте си написали добре домашното.

В сряда се огледайте за възможности, които добре изградената от вашия общителен знак мрежа от контакти ще ви донесе. Пълнолунието в Овен в този ден огрява секторът ви на общности и е съвсем възможно да излезе някакво интересно ново начинение от човек в обкръжението ви. И като казвам „интересно“, определено имам предвид „нещо за пари“.

В петък се пазете от несигурни ситуации, които могат да прераснат в конфликт. Войнстващият Марс се противопоставя на прикрития Плутон и нещата може да ескалират от привидно спокойни ситуации. Това е ден, в който може да се окаже, че някой от хората, с които работите, не действа с открити карти. За съжаление, шансът да намерите решение на ситуацията точно в петък не е голям, затова просто наблюдавайте и си вадете изводи.

Не са изключени и нервни моменти и във връзката ви. Ако някой от партньорите е несигурен, възможно е това да заклокочи на повърхността в петък. Направете всичко възможно да не ескалирате ситуацията и да проявите разбиране към другата страна.

В събота, с навлизането на скорпионския сезон, за вас ще дойде благоприятно време за организация и подреждане на живота ви. От зравословния режим, през баланса работа-личен живот, до основните приоритети в живота. За добро е!

Рак

Очертава се пробуждане, Раци! В понеделник и Меркурий, и Юпитер се завъртат от ретроградна в правилна посока. Интуицията ви даваше малко на заето последният месец и това сигурно е било много объркващо за знак, който особено много разчита на усещанията си за ситуации и хора. Сега обаче трансмитерите в главата и душата ви ще се свържат отново и ще изострят и фокусират погледа ви.

Ретроградността на Юпитер ви взе от енергията от юни насам и като че ли функцията на леглото ви беше основно за спане. Обаче сега същата тази планета, която ни кара да рискуваме, да искаме по много и да гледаме на живота от веселата страна, влиза във вашия дом на интимност и еротика. Събуждате се за нови и силни сексуални усещания, както и за сливаща интимност и дълбоко свързване с партньора си. За хората в нови връзки периодът ще е добър да се отпуснете и да дадете малко кредит на доверие, за да видите в каква посока ще тръгнат нещата с тези отношения. И това ще е така поне до 28 декември. Само внимавайте да не се подвете по желанието си да бъдете обсебващи към обекта на чувствата си, или пък ревниви и твърде сантиментални. Това е скритият капан, който ви е поставил Юпитер, но ето – предупредени сте.

В сряда пълнолунието в Овен огрява вашият сектор на професионализма. Следващите две седмици ще са благорпиятен период да се появяват нови възможности за работа. Отваряйте си очите и бъдете подготвени с най-доброто си портфолио. Раците, които са се замисляли за собствен бизнес, може да пристъпят към осъществяване на идеята в този момент.

В петък една конфликтна среща между Марс и Плутон ще ви повлияе на настроенията и е възможно рязко да превключвате между топло и студено отношение към околните. Бъдете внимателни към собственото си поведение, за да не си навлечете ненужни последствия.

В събота влизаме в сезона на Скорпион и във вас се събужда флиртаджията и приключенеца... Разбира се, знаем се и е ясно, че дори в игривата си фаза, Раците търсят някой, който има потенциал за сериозна връзка. Е... очаква се да има такъв наоколо и от вас зависи как ще подходите към него.

Лъв

Любовта ви зове, Лъвове! Още в понеделник Меркурий и Юпитер спират да са ретроградни и ви отварят пътя към сърцата, които искате да покорите. Възможно е последните месеци да сте се чувствали малко несигурни по отношение на собствениците си емоции, както и на това, което получавате като ответ. Сега обаче смущенията в честотата, на която излъчвате се изчистват и можете спокойно да се впуснете в полето на любовта. И между другото – не само чувствата са във възход, а и сексуалният ви живот се раздвижва доста приятно. Поне до 28 декември ще се радвате на това розово съществуване.

Пълнолунието в Овен в сряда ви отваря към пътувания. Имайте предвид, че винаги, когато се говори за пътуване в астрологичните ми прогнози, става дума и за интелектуално и духовно развитие. Тоест – чудесно е ако купите самолетни билети в следващите две седмици и се втурнете към нови интересни преживявания. Но и курс за знания и умения също ще свърши работа, за да задоволи апетита ви за ново и различно.

В петък Марс и Плутон влизат в конфликт. Това не е за подценяване, защото едната планета е войник, а другата има склонност да прикрива или да променя реалността. Затова не е изключено да имате проблеми с интриганти или пък да ви подведат за нещо, без да се усетите. Бъдете внимателни със споделянето и решенията в този ден.

В събота започва сезона на Скорпион и за Лъвовете това означава, че могат да забавят темпото на служебните задължения и да си вземат почивка. Няма нужда да се чувствате виновни, че отделяте време за себе си. Заслужавате го, а и всеки има нужда от това – дори царят на джунглата. Тази почивка обаче не означава да се отдадете на леност. Напротив – може да се организирате с половинката си и да си сбъднете списъка с дейности, които все отлагате. Необвързаните може да пуснат мрежите и да намерят някой секси съквартирант, например. Поне за скорпионския сезон...

Дева

Малко досадно, но през последните месеци като че ли все не можехте да влезете в желания здравословен режим – диета и спорт. Спокойно, проблемът не е във вашия телевизор. Проблемът е в Юпитер, който беше ретрограден. За щастие този понеделник както той, така и Меркурий вече се завъртат в правилната посока. Това изчиства проблемите ви със следване на режими и съответно – шансът да започнете да се чувствате и изглеждате по-добре, се увеличава. Благотворното влияние на Юпитер ще продължи до 28 декември, което означава, че за Коледните и Новогодишни празници ще сте в топ форма. Разбира се, това не касае само тялото ви. Съзнанието ви също ще се прочисти от излишни натоварващи мисли в този период. От своя страна пък това ще се отрази много добре на работата ви, така че – нещата изглежда се подреждат.

В сряда има пълнолуние в Овен и то има два благоприятни аспекта за вас, за да изберете накъде да поемете. Първо – Луната ще огрее и наелектризира вашия дом на секс и любов. В следващите две седмици обърнете внимание на партньора си. Освен забавленията, които ще споделите, може да се окаже, че имате и сериозен разговор пред вас. Пълнолунието ще ви съдейства да мине гладко. Необвързаните по-скоро ще имат шанс да намерят потенциален партньор на места, на които досега не са опитвали да търсят.

Другото добро влияние на пълнолунието е ако решите да изследвате духовни практики или пък да посветите време на изучаване на религиозни въпроси. Макар и това с любовта да звучи по-забавно, не бих се обзаложила какво една изтънчена и сложна душа на Дева би предпочела в следващите две седмици.

В петък бъдете много внимателни за какво харчите пари и енергия. Марс и Плутон застават в опозиция и ви подтикват да се пилеете. Не взимайте решения за каквито и да е харчове и инвестиции в петък и после нещата ще се наместят.

В събота влизаме в сезона на Скорпион и Девите за около четири седмици ще се държат по необичаен начин, а именно – ще поставят себе си на първо място и ще заявяват чувствата и желанията си. Аплодирам това, светът около вас има нужда да разбере какво искате, а вие имате нужда да го разместите така, че да се движите по-безболезнено из него.

Везни

Дойде краят на изтощителното ретроградно въртене на Меркурий във вашия знак, Везни! От понеделник можете спокойно да се впуснете в осъществяване на романтичните си желания, както и да преразгледите работните проекти, които все не тръгваха като хората. 

Друга хубава новина е, че Юпитер също спира да е ретрограден от понеделник и ще енергизира вашият дом на страст и креативност. С две думи – пълен напред за нещата, които искате да осъществите. Също – ако имате желание да излезете под светлините на прожекторите – направете го сега и не спирайте до 28 декември. Юпитер ще се погрижи да ви представи по най-добрия начин. От вас се иска само да измислите посланието, което ще отправите.

В сряда пълнолунието в Овен огрява вашият дом на сериозните партньорства. За обвързаните следващите две седмици ще са много добър период за предприемане на нови стъпки във връзката, както на емоционално, така и на материално ниво. От споделяне на чувства до подписване на ипотека – всичко е възможно, стига да имате желание и да сте готови за него. 

Необвързаните да помислят, дали в последните шест месеца са се опитали да започнат връзка с някого, но не са успели. В периода на влиянието на това пълнолуние може да се окаже, че вторият ви опит ще е успешен. Бъдете проактивни.

В петък Марс и Плутон прекарват всички ни през най-разнообразни конфликти ситуации. Просто войнстващата планета застава в опозиция на прикрития Плутон и всички ние теглим карти-бомби от тестето. Вашата карта е, че ще има хора, които ще изискват вниманието ви без да са го заслужили. Ще се почувствате притиснати и е възможно да реагирате нетипично грубо. Сега обаче сте предупредени и можете да планирате как да се покриете в петък, за да не влизате в излишни конфликти.

В събота влизаме в сезона на Скорпион и в следващите четири седмици ще мислите за финансите си. Добре е мисленето да бъде по-скоро в посока как да спестите и да увеличите ресурсите си. Харчовете не са особено препоръчителни в този период. Но спокойно – перспективите да се справите със задачата с увеличаването на парите си са добри. Но няма да мине без пресмятане и орязване на някои разточителства. 

Скорпион

Със завъртането на Юпитер в правилната посока от понеделник, ще имате възможност да уредите неуреденото в домовете си, Скорпиони. Конфликтите могат да се разрешат, дори и да са изглеждали много сериозни до момента. Помислете дали вие да не сте тези, които първи да поднесат маслиновата клонка. Все пак – и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война. В последните месеци може би изпитвахте известни фрустрации и трябваше да се „справяте“ с чувствата си. Периодът от 18 октомври до 28 декември е добър за да се помирите с вътрешното си състояние и да пренесете постигнатия баланс извън вас – в зоната на дома и семейството. Сигурно не ви се струва много привлекателно чак до 28 декември да се занимавате с домашни работи, но ако се доверите на планетите и възможностите, които те ни дават – ще видите, че имате нужда от това.

Бонус към създалата се ситуация е, че и Меркурий спира да е ретрограден в понеделник. Това ще ви помогне в комуникацията, което пък особено много ще ви помогне в уреждането на домашните и семейни въпроси.

В сряда пълнолунието в Овен ще ви мотивира да организирате ежедневието си така, че да е по-щадящо за вас. Няма да е излишно да помислите за някакъв по-здравословен режим за работа и прехвърляне на определени задължения на други хора. Помислете колко време и енергия отдавате на дейности, които някой друг може да свърши, а за вас да се отвори време за творчество и за грижа за ума и тялото ви. 

В петък Марс и Плутон застават в опозиция и... ще ви го обясня нагледно – все едно някой взима динамита и барута в характера ви и лееко приближава пламъка към тях. Опитайте се да не се поддавате на желанието да докоснете пламъка, колкото и да ви се струва, че се налага да се изкажете. Колкото и да ви дразнят околните – постарайте се да не правите ситуация, чиито последствия да носите дълго след това. 

В събота Слънцето влиза не къде да е, а именно във вашия знак, Скорпиони! Започва месец на рождени дни и на енергизирани представители на вашия знак. След като се позимъчихте малко в сезона на Везните, сега се завръщате на сцената – харизматчни и готови за нови подвизи!

Стрелец 

Стрелци, доживях да не ви пиша в хороскопа, че „трябва да внимавате какво говорите“! Най-накрая планетите се подреждат така, че да дадат сила и гласност на това, което имате да изразите. Както Меркурий, така и вашият повелител Юпитер спират да се въртят ретроградно и да объркват нещата, които сте искали да кажете. Нещо повече – не само, че ще спрете неволно да обиждате хората (подчертавам – неволно), а и имате много добри аспекти за дейности свързани с издаване и разпространяване на вашите послания. Ако сте вече в бизнес, в който ви е важно да имате популярност – действайте - покажете това, което е важно за вас. Ако досега не сте се занимавали с нещо подобно – помислете как този добър аспект може да помогне на вас и на работата ви. При всички случаи – съветвайте се със специалисти, преди да публикувате нещо и да го пуснете да обикаля из мрежата. Но нека съветите са по-скоро технически, а вие запазете същината на това, което искате да кажете.

В сряда пълнолунието в Овен ви посипва с чар. Но не просто чар, а някакво чудо на харизмата. Помислете как искате да ползвате този дар на Луната, който ще трае около две седмици. Може би имате обект на желанията, който искате да съблазните – чудесно! Ако пък искате да привлечете съмишленици за своя кауза – вие сте! Изобщо – много ще е добре. И да добавя – това влияние е и във фертилната ви зона, така че току виж сте заработили за (още) наследници.

В петък Марс и Плутон застават в опозиция и доста от хората с прикрити намерения ще излязат наяве. Оглеждайте се добре в близкия си кръг, защото може да забележите, че отдавнашните ви леки подозрения за някого, се потвърждават. Този ден не е добър за изясняване на отношения, но е показателен за тях. Също, ако се запознавате с нови хора в петък, не бързайте да им се доверявате. 

В събота ще влезем в сезона на Скорпион и това ще са четири седмици, в които да работите над вътрешния си мир. Оценете емоциите си и си дайте възможност да ги преживеете. Прегърнете сами себе си, помирете се с вътрешния си критик. Важно е да завършите личната си година по този начин, защото след това влизаме в сезона на Стрелеца и там винаги се крият нови и вълнуващи неща.

Козирог

Финансите ви отбелязват възход и то – с победоносна песен. В понеделник се слага край на изтощителната ретроградност на Юпитер, която никак не се отразяваше добре на паричния ви поток. Сега обаче имате шанс да монетизирате дори проектите, с които не сте успели в последните месеци. С присъщата ви дисциплина и упорит труд малко по малко цифрите ще се покачват поне до края на декември. Имате много добри аспекти за работа, свързана с пътувания или с трансгранични сътрудничества. 

Бонус към това е, че Меркурий също спира да е ретрограден от понеделник. Това определено ще помогне за създаването на контакти в работата ви, както и за изпращането на правилни комуникационни послания към всеки, който ви интересува – шефове, колеги, клиенти, контрагенти.

В сряда ще има пълнолуние в Овен и ще насочи вниманието ви (щете не щете) към зоната на дома. Ще имате възможност да балансирате работата и грижата за близките така, че да се чувствате комфортно и да не пренебрегвате хората вкъщи. В следващите две седмици от сряда покажете загрижеността си към семейството и прекарайте повече време с тях. Това не само ще донесе миротворен баланс у дома ви, но и ще ви зареди с енергия, която определено ви е нужна. Това кореспондира и с още едно влияние, което се случва в събота – стартирането на скорпионския сезон. Тогава за Козирозите предстоят четири седмици, в които ще могат да се отпуснат в компанията на приятелите и семейството си. За всеки е полезно и приятно да има среда, в която да разхлаби вратовръзката и да се освободи от стреса. Възползвайте се от възможността да правите това в комфорта на кръга си от близки хора. От една страна – напълно ви се полага, а от друга – хората, които ви обичат ще го оценят.

В петък войнстващият Марс се противопоставя на прикрития Плутон и тази конфликтна среща ще постави на изпитание търпението ви. Вашият мъдър знак често живее с усещането, че не се поддава на провокации и не се връзва на евтини номера. Е, спомнете си тази своя способност, когато в петък някой се опита да се заяжда с вас на работното си място. Не се подвеждайте и не влизайте в спорове и скандали, защото надали там ще намерите истината. Най-добре ще е ако спокойно отстоите границите си и изчакате петък да отмине, за да предприемете действия.

Водолей

Най-накрая Юпитер, който беше ретрограден във вашия знак от юни насам, се завърта в правилната посока и то още в понеделник. Като бонус към това – и Меркурий спира да е ретрограден тогава. Ако до този момент се чувствахте сякаш крилата ви са защипани (ужасно чувство за Водолей, междувпрочем), сега имате възможност да ги разперите с пълна сила. Проектите и идеите, които са се въртяли в главата ви до момента, чакат да ги изпълните. Както винаги – ще имате интересна визия за бъдещето си, но сега ще имате и фокус как точно да сбъднете това, за което копнеете. Благоприятното влияние ще продължи поне до 28 декември, но на ваше място не бих губила и секунда време. Още в понеделник Марс ви помага да избистрите плановете си, така че – давайте смело.

Идеи и възможности няма да липсват и от сряда до следващите две седмици, когато пълнолунието в Овен ще огрее вашият дом на съмишленици, локални активности и общности. Харизматичният ви знак, дори без да го цели, събира привърженици от където и да мине. На ваше място бих използвала благоразположението на Луната и бих се появила на възможно най-много места, на които може да срещна интересни хора. Шансът измежду интересните хора да срещнете сродни души, които да се включат в идеите ви и да допринесат за тяхното изпълнение е огромен.

В петък Марс и Плутон се спречкват и това не се отразява добре на никого, защото тази опозиция дава поле за изява на хората със скрити намерения и налива масло в огъня на интригите. Не се изкушавайте да споделяте конфиденциална информация, защото е твърде възможно това да се обърне срещу вас. Също – денят не е добър да взимате решения, свързани с доверие. Като цяло – най-добре е в петък повече да си мълчите, защото не е ясно как ще бъдат интерпретирани думите ви.

В събота влизаме в сезона на Скорпион и това обръща приоритетите на Водолеите. Досега – в сезона на Везните бяхте настроени свободолюбиво и приключенски. Сега фокусът ви се обръща върху работата и кариерното развитие. В четирите седмици на Скорпиона дайте газ на работните си планове и не се отказвайте дори да изглежда, че нямате достатъчно ресурси, за да ги постигнете. Използвайте това, за което говорихме по-горе – харизмата си и възможността да увличате съмишленици. С правилните хора до вас имате всички добри аспекти, да постигнете желаните резултати!

Риби

Първо бързам да спомена Меркурий. Още в понеделник спира да е ретрограден и като че ли фокусът ви по всички въпроси се избистря. Каквото не е било подредено – ще се подреди. 

Второто и като че ли по-важно тази седмица е връщането в обратен ход и на Юпитер, също в понеделник. Ретроградността на тази планета от 20 юни насам ви поставяше пред изпитания, свързани с обкръжението ви. С цената на трудно осъзнаване се наложи да разберете кого наистина искате около себе си и кой по-скоро точи от вашата енергия, отколкото да ви зарежда. Сега, с възвръщането на нормалния ход на Юпитер, ще е време да приложите осъзнатото. Може би няма да ви е лесно, но постъпете така, както е добре за вас. Ако успеете да се справите и с това – ще бъдете супер готови за много добрите развития, които Юпитер ви готви след 28 декември, когато влиза във вашия знак.

В сряда има пълнолуние в Овен и влиянието му над вас се описва с точно една дума – просперитет. Вашите пари, сигурност и работа са в зоната на растежа. Отваряйте си добре очите за възможности и също така – упражнете мозъка си в това вие да измислите начини да монетизирате идеите си. Пълнолунието влияе към две седмици, така че на ваше място не бих си губила времето.

В петък се пазете от интриганти и прикрити зад приятелска усмивка врагове. Конфликтният Марс и прикритият Плутон застават в опозиция и от сянката на това събитие изпълзяват хората с нечисти помисли. Доверете се на интуицията си и бягайте от всичко, което събужда у вас дори най-леки подозрения. Не позволявайте на любезността ви да ви вкара в излишни контакти и връзки.

В събота започва сезонът на Скорпиона и душата и съзнанието ви се втурват да обикалят света (и нищо чудно да повлекат и тялото). Чувствате нужда от по-глобални инициативи, от извеждане на работата си в по-голям мащаб или в обикаляне и разглеждане на света. Това е добро влияние и се надявам всяка Риба да успее да се възползва от него. 

Надя се занимава с психология, пилатес и стендъп комедия сериозно, а астрологията й е само за забавление. Както би казал любимият ѝ сър Пратчет – имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Ако искате да ви разсмее, следвайте я в тик-ток, фейсбук, инстаграм, само не и в живота, защото е опасна за живота. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Вече можете да я откриете и в книжарниците, на полицата с бестселъри :). Нека и скептичните се уверят в това, което ние отдавна си знаем. Надя може да пише не само хороскопи :) А снимките на Борис Мутафчиев с "Миша" са колкото красиви, толкова и забавни. Можете да ги разгледате в албума Миша обикаля България. 

Надя можете да разгледате на живо на 26.10. 

245054216 10225601873024868 1496505066323173562 n

Последно променена в Понеделник, 25 Октомври 2021 09:34

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам